Celebrem la setmana de la ciència (9-13 de novembre)

7 nov.

setmana ciència

Hola a tothom!

Aquesta setmana celebrem al nostre institut la Setmana de la Ciència i el Departament de Música també hi col·labora. Hem proposat una activitat a l’alumnat de 1r d’ESO que ens sembla que pot ser molt interessant: farem medicions de la contaminació acústica que patim al llarg tota la setmana.

Controlarem diversos espais de l’institut: els passadisos de les aules, la zona de consergeria, el bar, les pistes d’esport… i també ho mesurarem en diferents hores del matí i cada dia de la setmana vinent.

noise11Cadascun dels 5 grups de primer s’ha dividit en grups de 4 persones i a cada grup se li ha assignat una hora del matí i un espai. Cada curs fa la medició un dels dies de la setmana. D’aquesta manera obtindrem dades segons les hores i els espais per veure en quin moment hi ha més o menys contamincació acústica i on es produeix en major o menor mesura.

Per fer aquesta tasca, els nostres alumnes convertiran els seus telèfons mòbils en sonòmemtres, aparells que poden mesurar el nivell de decibels que es produeixen. Això serà possible descarregant-se una app gratuïta que es diu Sound Meter

Estem segures que serà una gran experiència i n’aprendrem molt! Qui sap si més endavant podem desenvolupar més aquesta idea… us mantindrem informats dels resultats!!!

Anuncis

2 Respostes to “Celebrem la setmana de la ciència (9-13 de novembre)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Resultats sobre Contaminació Sonora al nostre institut | musikeoblog - 27 Novembre 2015

    […] un parell de setmanes us vam explicar en aquest post la proposta de treball del Departament de Música per la celebració al nostre institut de la […]

  2. Resultats del l’activitat de la Setmana de la Ciència | musikeoblog - 29 Novembre 2015

    […] aquesta entrada del blog us explicava l’activitat que les professores del Departament de Música vam proposar […]

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: