La música medival, fem un popurrí!

3 nov.

0007Hola!!!!

He pensat en aprofitar una boníssima idea que ja vaig proposar el curs passat i va funcionar molt bé, i que havia trobat al blog de la Mª Jesús Camino Hacemos Música Compartimos Música, moltes gràcies!!!

L’alumnat de 4t, que esteu finalitzant l’estudi de la música medieval, fareu un treball per reunir audicions de diferents tipus de música de l’Edat Mitjana.

Què haureu de fer? Creareu un Popurri Medieval 2.0 interactiu que consti d’imatges i vídeos de la música principal de l’Edat Mitjana: Cant Gregorià (diferents exemples), lírica profana (Trobadors, Cantigues, Joglars, etc.), instruments medievals (cornamusa, sac de gemecs, xeremies, orgue portàtil, etc) i naixement de la polifonia (organum, organum melismàtic i discantus).

A més de consultar el vostre dossier, podeu buscar informació a les següents pàgines web: Bloc de M. Carmen Fernádez, professora de música de Cayón. La Web de 4t d’Enrique Callejo i el Wix “Audicions Edat Mitjana” d’Anabel Bovio.

INSTRUCCIONS

  • En primer lloc creareu un collage d’un mínim de 8 imatges medievals encara que, si algú s’inspira i vol ampliar el treball, pot arribar a 12 o més exemples. Per fer aquesta tasca utilitzareu el COLLAGE de fotos de l’eina PIZAP.
  • En segon lloc assignareu 2 audicions (vídeos youtube), representatives de cada tipus de música medieval, per a cadascuna de les imatges. Per fer aquesta feina utilitzareu i la imatge interactiva amb vídeos de Youtube de THINGLINK.
  • En tercer lloc, i un cop acabada la tasca, envieu-me via mail la url del Thinklink que conté el collage i els vídeos. Aquesta és l’adreça: musicalcoll@gmail.com

Per no fer més llarga aquesta entrada, us he preparat unes senzilles instruccions. Feu clic a la imatge.

Imatge per penjar instruccions pizap i thinglink

Com a exemple us deixo un mini popurri que he fet. Com veureu no és medieval…. no vull donar-vos pistes pel vostre treball ;-P   Feu clic a la imatge i el veureu.

PIZAP DIBUXOS '80

Bona feina!!!

Anuncis

Una resposta to “La música medival, fem un popurrí!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Recull de popurris medievals | musikeoblog - 30 Novembre 2015

    […] recordeu, en aquesta entrada explicava la tasca que havien de fer els alumnes de 4t d’ESO, un cop acabada la unitat sobre […]

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: