4t d’ESO: nova activitat 2.0!

7 gen.

Hola2  alumnat de 4t d’ESO!!! Ja haureu vist que avui estic penjant moltes coses que he preparat durant les vacances de Nadal i, és clar, també en tinc per a vosaltres 🙂

Us proposo un parell d’activitats que he trobat al blog de la Mª Jesús Camino per a acabar de completar la unitat sobre la Música i el Cinema. Consistiran en unir el món de la música amb el de les imatges de dues maneres diferents:

PRIMERA ACTIVITAT

Buscar música, que haureu de trobar a youtube, per a una petita col·lecció d’il·lustracions que us proposo. Haureu de: posar un títol a cada il·lustració, descriure allò que us suggereix cadascuna i comentar perquè heu triat aquella música. M’enviareu via mail la URL del thinglink que haureu creat.

Per a fer aquesta primera activitat utilitzareu dues eines: el collage de PIZAP i la imatge interactiva de Thinglink que ja coneixeu. Aquí teniu les il·lustracions que heu de musicar i comentar. Les he trobat aquí (Galeria iconogràfica del blog Didacmus). Us presento les 6 il·lustracions amb un thinglink, cliqueu sobre la imatge següent. Per veure cada imatge més gran, feu clic sobre cada estrella. Per guardar-les a l’ordinador, clic sobre la imatge gran amb el botó dret del ratolí i guardar amb un nom.

thinglink imatges 4t

Si ara cliqueu sobre la imatge que teniu a sota se us obriran unes instruccions molt senzilles per utilitzar les dues eines anteriors.

Imatge per penjar instruccions pizap i thinglink

SEGONA ACTIVITAT

Ara ho farem a la inversa. Jo us proposo una música i vosaltres haureu de fer un recull de 10 fotografies que considereu que són representatives de la música que escolteu. No cal que siguin musicals, sinó que heu de buscar les que concordin amb la música.  Us recomano cercar informació sobre l’obra i el compositor  abans de fer la tria i el muntatge. Aquesta és la meva proposta musical.

Per a fer aquesta activitat utilitzarem l’eina Photopeach que ens permetrà crear un vídeo amb la música que us proposo, que podreu incrustar cercant-la a youtube, i les imatges que pujareu al web. Photopeach permet escriure comentaris sobre les imatges, així doncs haureu d’explicar-les segons vagin apareixen o fins i tot podeu explicar una història amb totes elles.

Les imatges les podeu trobar a la Galeria Iconogràfica que ja heu vist o bé en altres llocs web com aquests Printerest 1 , Printerest 2 , Pinzellades al món, Cuaderno de retazos.

Aquí teniu unes senzilles instruccions que expliquen com utilitzar Photopeachtutorial photopeach

ATENCIÓ!! M’enviareu via mail la URL del vídeo que haureu creat. I recordeu que per registrar-vos a les diferents eines heu de fer servir les dades de gmail de música.

Bona feina!!!

Anuncis

Una resposta to “4t d’ESO: nova activitat 2.0!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Activitats de 1r, 4t i Batxillerat, genials! | musikeoblog - 5 febrer 2014

    […] fa unes quantes setmanes que vaig proposar als alumnes de 1r d’ESO, de 4t d’ESO i de batxillerat noves activitats 2.0 i ja tenim aquí els […]

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: